miercuri, 25 noiembrie 2015

Tot mai multi copii si tineri risca sa-si piarda vederea din cauza laserelor de jucarie

"In ultima perioada s-au prezentat la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice mai multi pacienti, in special copii si tineri, acuzand scaderea vederii in urma proiectarii in ochi a luminii provocate de lasere de jucarie. S- au constatat leziuni retiniene cicatriciale din pacate definitive si incurabile", a explicat profesorul doctor Monica Pop. De asemenea, managerul Spitalului de Oftalmologie a mai precizat ca scaderea vederii continua la acesti pacienti.

"Atragem atentia asupra acestui fenomen extrem de periculos si cu consecinte grave asupra vederii. Recomandam parintilor sa evite achizitia unor asemenea jucarii", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie.

Sursa: aici.

vineri, 20 noiembrie 2015

Video Tutorial: Prima pereche de ochelari de soare pentru copil

Cum ii alegi micutului tau primii ochelari de soare? De la ce varsta este indicat sa ii poarte? Afla cum poti avea grija de sanatatea ochilor copilului tau.  

Itsy Bitsy - Primii ochelari de soare - Daniela Goicea 
 

miercuri, 11 noiembrie 2015

Video tutorial: Pot purta si copiii lentile de contact?

Lentilele de contact sunt o alternativa de corectare a viciilor de refractie ce trebuie luata in calcul si in cazul copiilor. Conform unor studii, copiii de peste 10 ani sunt capabili sa inteleaga si sa respecte pasii ce trebuie urmati pentru aplicarea si intretinerea lentilelor de contact, insa optarea pentru acest tip de corectie trebuie sa se realizeze doar in urma unui consult oftalmologic.  

Video tutorial Conga.ro: Pot purta si copiii lentile de contact?

Tipuri de lentile de ochelari



In functie de utilizare, lentilele de ochelari se pot imparti in 3 categorii:

Lentile monofocale
Lentile de vedere conventionale, care corecteaza toate defectele vizuale: miopie, hipermetropie, astigmatism. Forma variaza in functie de viciul de refractie.

Lentile bifocale
Lentilele bifocale sunt prescrise persoanelor cu presbiopie si care necesita in acelasi timp o corectare a miopiei, hipermetropiei sau a astigmatismului.

Lentile progresive
Aceste lentile corecteaza prezbiopia. Acestea va permit sa vedeti atat de aproape, cat si de departe. Evitati astfel sa folositi doua perechi de ochelari.

In functie de materialulul din care sunt produse, lentilele de ochelari se clasifica in:
  • lentile din sticla organica (plastic);
  • lentile din sticla minerala (sticla);
  • lentile din policarbonat.

Dupa design, lentilele de ochelari se clasifica in:

  • lentile cu geometrie sferica a suprafetei (sferice);
  • lentile cu geometrie asferica/dublu asferica a suprafetelor (asferice/dublu asferice).