miercuri, 30 decembrie 2015

Lentilele de contact bionice Ocumetics Bionic Lens - Inovatia anului 2015

Optometristul canadian Gareth Webb  a creat dupa 8 ani de cercetari si 3 milioane de fonduri investite lentilele de contact bionice Ocumetics Bionic Lens (OBL) care promit sa imbunatateasca performantele vederii pana la un standard de 3 ori mai ridicat decat cel universal pentru evaluarea vederii normale. 

Lentilele de contact bionice OBL se poarta permanent, fiind inserate in ochi printr-o procedura ce dureaza 10 minute. Procedura este asemanatoare operatiei impotriva cataractei si nu este invaziva si nici dureroasa.

Lentilele de contact bionice OBL pot fi purtate mereu, fara a mai avea probleme vreodata, de-a lungul vietii.

Cei care vor purta astfel de lentile vor putea sa-si acomodeze vederea la trecerea de la un obiect din apropiere la unul aflat la orice distanta mult mai rapid decat o poate face un ochi uman perfect sanatos.

"Daca abia poti vedea ceasul de la 3 metri distanta, dupa ce este implantata lentila bionica, il vei putea vedea de la 9 metri distanta" spune Webb.

Webb a prezentat lentilele bionice in fata a 14 oftalmologi de renume din lume in luna aprilie 2015 in si se pare ca acestia au fost impresionati.

Primele lentile bionice ar putea fi disponibile din 2017, dar va fi o optiune numai pentru persoanele cu varsta peste 25 de ani deoarece structura ochiului nu este formata integral pana la acea varsta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu