luni, 18 aprilie 2016

Ochelarii de soare polarizati. Ce sunt, ce avantaje au, cum ii alegi

Pe intreaga perioada a anului, soarele emite radiatii nocive care ne pot afecta foarte grav calitatea vederii. Cele mai cunoscute efecte negative asupra sanatatii oculare sunt: cataracta, fotocheratita, fotoimbatranirea si pterigionul. Pentru a evita problemele de vedere si eventualele afectiuni este foarte important sa ne protejam ochii de razele UV.

Ochelarii de soare polarizati, metoda eficienta de protectie impotriva radiatiilor UV

 

Ochelari de soare polarizati sunt foarte populari in randul persoanelor care petrec mult timp in aer liber, deoarece reduc efectul de orbire provocat de lumina soarelui reflectata in apa, geamuri, zapada, nisip, asfalt, etc. Ochelarii de soare polarizati reduc stralucirea soarelui cu o eficienta de zece ori mai mare decat cea oferita de ochelarii de soare normali. Astfel, vederea este imbunatatita si obiectul vizualizat va avea forma si culoarea mult mai clara.


Avantajele ochelarilor de soare polarizati

 

  • Vedere clara, fara reflexii orbitoare
  • Contraste clare
  • Culori naturale
  • Reduc senzatia de “ochi obositi”
  • 100% protectie UV

 

Cum anume functioneaza lentilele polarizate?

 

Lumina reflectata de suprafete, cum ar fi apa, capota masinii, geamurile cladirilor si magazinelor, nisipul sau zapada, este polarizata orizontal. Astfel, in loc ca lumina reflectata sa fie imprastiata in toate directiile, aceasta se deplaseaza intr-o directie orientata orizontal. Acest lucru creeaza o intensitate enervanta si uneori periculoasa, pe care o simtim ca un efect de orbire. Lentilele polarizate contin un filtru special care blocheaza acest tip de lumina reflectata, reducand stralucirea.

 

 

Tipuri de lentile polarizate

  • Lentile polarizate de 0.75 mm. Aceste lentile polarizate sunt realizate din foi subtiri de pelicula si au o rezistenta mai mica la impact. Lentilele de 0.75 mm sunt ideale pentru sporturile casual, cum ar fi jogging-ul sau golful.
  • Lentile polarizate de 1.1 mm. Aceste lentile polarizate sunt realizate din foi mai groase de pelicula. Ele ofera o rezistenta mai mare la impact, insa ofera acelasi grad de protectie impotriva efectului de orbire ca si cele de 0.75 mm

Ochelarii polarizati de la Polaroid si Ray Ban – cei mai populari ochelari de soare. Polaroid si Ray Ban sunt cele mai cunoscute branduri de ochelari de soare din lume. 

Ochelarii de soare Polaroid au lentile formate din 7 straturi protectoare: primul strat – filtrul polarizant, al 2-lea si al 5-lea –protectie UV 100%, straturile 3 si 6 – stabilitate si siguranta, iar straturile 4 si 7 – placaje rezistente la zgarieturi. 

Ochelarii Ray Ban ofera protectie garantata impotriva razelor UV si au o rezistenta deosebita la impact si la zgarieturi. Toate modelele de ochelari de soare Ray Ban sunt create din material de inalta calitate. Luxottica, producatorul Ray Ban, se asigura ca la fiecare pereche de ochelari sunt respectate reguli stricte, tocmai pentru ca produsul finit sa fie unul 100% perfect.

Ochelarii de soare polarizati Polar au un design inovativ si ofera protectie solara completa! Ochelari de soare polarizati pentru femei si barbati, stiluri variate (Aviator, Cat Eye, Oval, Pantos, Rectangular, Rotund, Semi-Oval, Sport, Wayfarer).

Cum recunosti o pereche de ochelari polarizati?

Tinand cont ca lentilele polarizate blocheaza 100% lumina orizontala, cea mai buna metoda de a recunoaste o pereche de ochelari polarizati este sa priviti prin ochelari spre un monitor de calculator deschis si sa inclinati capul spre stanga sau dreapta. La un moment dat, ajungeti la un punct in care imaginea se inchide la culoare complet. 

Pentru a va asigura ca achizitionati ochelari de soare originali, apelati la comercianti de incredere, cu vechime pe piata de optica medicala sau intrebati comerciantul daca ofera certificat de garantie. Noi va recomandam sa ii achizitionati online, rapid si simplu, de pe Conga.ro. Magazinul online Conga.ro nu lucreaza prin intermediari, ci direct cu producatorul marcilor renumite de ochelari de soare - Luxottica. Astfel, toate produsele sunt 100% autentice.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu