luni, 18 aprilie 2016

Magazin de optica medicala vs. Clinica Oftalmologica


Intr-un magazin de optica medicala poti face un control oftalmologic standard pentru stabilirea dioptriilor, in vederea achizitionarii unei perechi de ochelari sau de lentile de contact, insa nu poti beneficia de investigatii amanuntite.

In magazinele de optica medicala, optometristul sau medicul oftalmolog determina dioptriile cu ajutorul aparaturii de ultima generatie si iti recomanda ochelari de vedere sau lentile de contact, luand in calcul si stilul tau de viata sau diversele probleme de sanatate oculara, precum sensibilitatea la lumina.

Optometristul sau medicul oftalmolog iti va cere informatii despre corectia purtata anterior (ochelari sau lentile de contact) si despre dioptriile anterioare. Este bine sa aduci retete si/sau ochelari vechi.

Ti se va face o masuratoare orientativa la un aparat numit autorefractometru, dupa care urmeaza proba cu lentilele din trusa in care ti se va cere sa citesti, cu fiecare ochi in parte, litere sau cifre proiectate la o distanta de 3-5 m.

Daca ai peste 38-40 de ani, se va face un control si pentru distanta de citit. In acest caz, ti se va cere sa citesti un text cu litere din ce in ce mai mici, de la o distanta normala de citit.

In functie de stilul de viata, de locul de munca si de alti factori, medicul oftalmolog iti poate recomanda diverse tratamente pentru lentile: antireflex, fotocromatic, anti-zgarieturi...

Intr-o clinica oftalmologica se pot efectua investigatii complexe si operatii:

  • Consultatie pentru diagnosticare si tratament: acuitatea vizuala, cu si fara cicloplegie, examen de pol anterior, tensiunea intraoculara (goldman si non-contact), examen de fund de ochi, gonioscopie.
  • Dispensarizare glaucom.
  • Dispensarizare si tratament retinopatie diabetica.
  • Topografie corneana anterioara si posterioara.
  • Aberometrie.
  • Tomografie prin coherenta optica (OCT).
  • Aplicatii laser de pol anterior si de pol posterior.
  • Operatii de cataracta, operatii pentru miopie, hipermetropie, astigmatism, operatii de glaucom, transplante de cornee...etc.

 

 

Cauti un magazin de optica medicala pentru o consultatie standard?


In fiecare magazin OPTIblu te asteapta doctori si optometristi dedicati. In timpul determinarii de dioptrii, vei primi consultatie personalizata, adaptata simptomelor pe la care le descrii. Specialistii OPTIblu iti vor prescrie o reteta precisa, folosind aparatura de ultima generatie.

Consultantii din magazin te vor ajuta sa alegi cea mai potrivita pereche de ochelari sau lentile de contact adaptate stilului de viata si confortului tau. OPTIblu este unic importator al principalelor marci consacrate de rame de vedere si ochelari de soare si are parteneriate cu principalii producatori de lentile de ochelari si lentile de contact.

Din totalul celor 31 de unitati OPTIblu, 15 sunt in Bucuresti si 16 in marile orase din tara.

Programeaza-te online la o consultatie oftalmologica sau prezinta-te direct in cel mai apropiat magazin OPTIblu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu