vineri, 27 mai 2016

Cum sa ai grija de lentilele de contact


Intelegerea modalitatilor de ingrijire a lentilelor de contact este esentiala in folosirea optima a acestora. Cea mai buna solutie pentru evitarea infectiilor si a altor neplaceri cauzate de mentenanta inproprie a lentilelor de contact, este urmarirea instructiunilor furnizate odata cu achizitionarea produselor. Gradul de risc al infectiilor variaza in functie de tipul lentilelor. Lentilele de unica folosinta, spre exemplu, sunt cele mai sigure din acest punct de vedere, insa in cazul altor tipuri de lentile, consultarea unui profesionist te poate ajuta sa alegi metoda de intretinere potrivita.



Sfaturi de baza pentru ingrijirea lentilelor de contact

  • Inainte de orice contact cu suprafata lentilelor, spala-te pe maini cu sapun si apa din abundenta, clateste bine, apoi foloseste un prosop pentru uscarea mainilor.
  • Incerca sa minimalizezi contactul lentilelor cu apa. Indeparteaza lentilele inainte de a intra intr-o piscina sau cada de baie. De asemenea, lentilele de contact nu trebuie depozitate in spatii umede.
  • Nu folosi solutii saline sau picaturi destinate umezirii suprafetelor pentru a dezinfecta lentilele de contact. Niciuna din aceste metode nu este recomandata, fiind ineficienta. Opteaza pentru solutii de intretinere speciale pentru lentilele de contact.
  • Purtarea sau inlocuirea lentilelor de contact se va face conform programului prescris de catre doctorul oftalmolog;
  • In timpul curatarii, freaca usor lentilele de contact cu ajutorul degetelor, apoi clateste-le in solutie. Aceasta metoda este considerata, de catre experti, una dintre cele mai bune metode de curatare a lentilelor de contact.
  • Clateste lentilele de contact cu solutie speciala si nu cu apa, apoi lasa-le sa se usuce.
  • Mentine recipientul special al lentilelor curat si inlocuieste-l, in mod regulat, cel putin o data la trei luni. Aceste recipiente pot fi o sursa de infectie sau contaminare. Nu folosi recipiente sparte sau deteriorate.
  • Nu refolosi solutia speciala de curatare si nu completa cu solutie din alte recipiente. De asemenea, nu transfera solutia in recipiente de alte marimi sau din alte materiale.
  • Indeparteaza lentilele de contact si consulta un doctor oftalmolog, imediat, in cazul in care, vei observa simptome, ca: roseata, lacrimare, sensibilitate crescuta la lumina, vedere neclara, durere sau umflaturi.
  • Daca ai obiceiul sa fumezi, incearca sa renunti. Studiile arata ca purtatorii de lentile de contact care fumeaza au probleme mai frecvente decat nefumatorii.
  • Ai grija la utilizarea lentilelor de contact cosmetice (colorate), care se gasesc, de obicei, in magazinele de costume pentru petreceri. Acestea pot provoca rani permanente ochilor. Apeleaza la un magazin de optica medicala pentru achizitionarea acestor tipuri de lentile.
  • Mergi, in mod regulat, la consultatii. Daca porti lentile de contact, este recomandata consultarea unui profesionist, cel putin odata pe an.

Ttrebuie sa tii cont de faptul ca prescriptiile lentilelor de contact sunt la fel de variate ca si produsele in sine. Consulta un specialist pentru a afla ce tip de lentile de contact ti se potrivesc!

Recomandarea noastra

Conga.ro este cea mai buna alternativa pentru achizitionarea lentilelor de contact. Pe Conga.ro vei gasi in permanenta cea mai larga gama de lentile de contact, a caror calitate si originalitate este garantata de OPTIblu. Selectia produselor se realizeaza in functie de nevoile tale, punand pret pe sanatatea oculara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu